Over mij

Amy van den Broeck

Online psycholoog
&
Ervaringsdeskundig reiziger

Als online psycholoog
help ik wereldburgers hun weg weer te vinden
vanuit mijn psychologische achtergrond
en eigen reiservaring

Opleiding en ervaring

Ik studeerde (Klinische en Gezondheids)psychologie aan de Universiteit Utrecht, waarna ik als psycholoog (MSc) werkte bij een klinisch centrum dat online hulpverlening aanbiedt via telefoon, chat en email. Ik hielp mensen met depressie en zelfmoordgedachten. 

Omdat ik goede ervaringen heb met online therapie, en omdat dit effectief blijkt uit wetenschappelijk onderzoek, bied ik nu zelf laagdrempelige, online psychologische begeleiding.

Wat deed ik nog meer?

Ook deed ik ervaring op als psycholoog in het ziekenhuis, waarbij ik mensen hielp met seksuele problemen en angst. Omdat ik in het verleden een opleiding deed in de Verloskunde kon ik mijn medische kennis rondom Gynaecologie en Verloskunde goed inzetten.

In de reizen die ik daarna maakten verdiepte ik me 2 jaar lang in Vipassana meditatie en mindfulness, voornamelijk in India, Indonesië, Maleisië en de Filipijnen. Door mijn eigen reizen leerde ik over de emotionele problemen waar reizigers doorgaans mee worstelen. Ook ervoer ik zelf problemen door de levensstijl. Door deze kennis kan ik andere wereldburgers zo goed helpen. 

Cursussen en verdieping

ACT – Acceptance and Commitment Therapy

Evidence based behandelmethode dat je leert omgaan met psychische problemen door je psychologische flexibiliteit te verhogen (veerkracht) en te leren stilstaan bij wat je écht belangrijk vindt in je leven (waarden).

CGT – Cognitieve Gedragstherapie

Evidence based behandelmethode die klachten vermindert door het onderzoeken van je gedachten, gevoelens en gedrag.

Mindfulness

Aandachtsoefening om in het hier en nu te leren zijn.

Vipassana meditatie

Inzichtmeditatie – observeren van lichamelijke en geestelijke gewaarwordingen zoals het is op dit moment.

Online hulpverlening

Specifieke vaardigheden voor online gespreksvoering. 

Focusing

Lichaamsgericht zelfonderzoek: onderzoeken van signalen en betekenis.

Mijn verhaal

Ik ben iemand met een warm en rustig karakter. Met passie voor de psychologie heb ik mooie ervaringen opgedaan. Ook ben ik iemand die graag onderweg is. Vandaar dat ik lange reizen maakte. Ik vond dan eenvoud, rust en inspiratie, maar ik ontwikkelde ook emotionele problemen door de levensstijl.

In India, Indonesië en Maleisië verdiepte ik me verder op spiritueel vlak. Hierdoor, en door het reizen, veranderde mijn leven en kijk op de westerse psychologie.

Terug in Nederland miste ik een bepaalde vrijheid en magie. Mijn werk als psycholoog was inhoudelijk fantastisch, maar een baan op kantoor past niet bij mij. Een leven met meer flexibiliteit en afwisseling geeft mij energie. Vandaar dat ik na enige tijd besloot om het roer om te gooien en nu werk op mijn eigen voorwaarden; waar en wanneer het mij goed past. 

Wil jij ook naar jouw waarden leven? Loop je tegen emotionele problemen aan en wil je verandering? Ik kan je daarbij helpen.

OVER

Amy van den Broeck
Online Psycholoog
& ervaringsdeskundige

Online Counseling voor reizigers
digitale nomaden, expats

Psycholoog Op Reis
Handelsnaam van
Amy van den Broeck Psychologie
KvK 70406413

Vestigingsadres
Grotestraat 71
5836 AC Sambeek
Nederland

CONTACT

whatsapp

+316 51044613

Stuur direct een app of voicebericht

i

LINKS

VEILIG ONLINE BETALEN

VOLG MIJ

IN DE MEDIA

Intermediair