Contact

Meest gestelde vragen

Werkt dat wel, online psychologie?

Ja, uit onderzoek blijkt online therapie even effectief te zijn als traditionele face to face gesprekken. Door elkaars stem te horen of te schrijven kun je ook een vertrouwensband opbouwen en klachten verminderen. Voor sommige mensen is het zelfs laagdrempeliger: in plaats van naar een psycholoog gaan kunnen online gesprekken als minder spannend worden ervaren. Dit komt ook omdat je in je eigen, vertrouwde omgeving kunt praten. Schrijven over problemen werkt bovendien verlichtend; alsof je in een dagboek schrijft. Daarnaast geven online gesprekken meer mogelijkheden: je hoeft geen reiskosten te maken, het is flexibel (ook ’s avonds of in het weekend mogelijk) en jij kunt zelf het tempo bepalen. Mijn eigen ervaring met online begeleiding is dan ook erg positief. De effectiviteit van online begeleiding wordt door wetenschappelijk onderzoek bevestigd.

Bovendien kun je (indien je buiten Nederland bent) meestal geen lokale therapeut vinden die jouw moedertaal spreekt. Laat staan iemand die jouw levensstijl vanuit eigen ervaring begrijpt.

Hoeveel gesprekken zijn nodig voor mij?

Dat is voor iedereen verschillend. Sommige mensen hebben aan één gesprek al voldoende inzichten, anderen willen liever dieper op een probleemsituatie ingaan en zijn beter af met meerdere sessies. Voor een reeks online gesprekken raad ik echter minimaal 5 sessies aan (exclusief een intake sessie waarin we jou situatie in kaart brengen). In totaal zijn dat dus 6 gesprekken waarin we dieper in kunnen gaan op jouw emotionele problemen en ik je vaardigheden aan kan leren middels opdrachten en oefeningen. Zou je graag minder of meer sessies willen afnemen? Dat kun jij altijd zelf beslissen. De intake sessies zijn ook altijd vrijblijvend. Daarna beoordeel jij of je meer sessies wilt. Heb je vragen? Neem gerust contact op.

Hoe is het geregeld met privacy en veiligheid?

Vanuit beroepsvereniging het NIP en de nieuwe privacywet Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG, 2018) is het van groot belang dat je privacy gewaarborgd is. Zo ga ik zorgvuldig met opslag van gegevens om en maken we gebruik van een beveiligde programma’s en veilige verbindingen. Ook heb ik een beroepsgeheim waardoor ik bij wet geen persoonlijke informatie over jou aan anderen mag doorspelen zonder jouw toestemming. Daarnaast werk ik los van verzekeraars, waardoor je persoonlijke informatie niet bij hen terecht komt of in een dossier komt. Indien gewenst kun je ook anoniem bij mij terecht. 

Lees meer over privacy in de privacyverklaring onderaan de website.

Kan ik de gesprekken vergoed krijgen?

De sessies worden niet vergoed door zorgverzekeraars. Bedenk je dat:

 • Je in geval van vergoeding éérst je eigen risico van (minimaal) 385 euro zou moeten betalen voordat een zorgverzekeraar vergoedt. Je bent dit bedrag dus sowieso kwijt.
 • Een zorgverzekeraar alleen vergoedt wanneer er sprake is van een vastgestelde psychische stoornis op basis van een DSM-classificatie. Hoewel de meeste mensen gedurende hun leven psychische klachten en problemen ervaren, is van een psychische stoornis lang niet altijd sprake. Gesprekken daarover is echter wel heel belangrijk.
 • Veel behandelingen tegenwoordig überhaupt niet meer worden vergoed vanuit de basisverzekering. Dit geldt onder andere voor aanpassingsproblemen en aardingsproblemen. Terwijl dit nu juist problemen zijn waar veel reizigers, nomaden en expats mee worstelen. Deze problematiek zou dus sowieso niet in aanmerking komen voor vergoeding vanuit een zorgverzekering.

Wat zijn de voordelen?

 • Je hebt bij mij geen verwijzing via je huisarts nodig, wat bovendien lastig is als je in het buitenland bent.
 • Ik heb geen wachtlijst waardoor je direct bij me terecht kunt.
 • Wanneer het jou uitkomt, waar je dan ook bent. Dus geen reiskosten of kantoortijden.
 • Je privacy blijft gewaarborgd: ik speel geen persoonlijke informatie door aan derden zoals een huisarts of zorgverzekeraar. Er komt dus niets in je medisch dossier.
 • Bovendien heb ik een beroepsgeheim waardoor alles vertrouwelijk blijft. Lees meer over privacy en geheimhouding in de Privacyverklaring en Algemene voorwaarden onderaan de website.
 • Jij bent veel beter af bij gesprekken die zijn afgestemd op jouw persoonlijke situatie, in een setting waarin jij je prettig voelt, ook op reis en op een moment dat jij fijn vindt.
 • Ik kijk niet naar problemen vanuit een psychische ziekte of stoornis, maar vanuit de visie van een gezonde reactie op een lastige situatie.
 • Bij mij vind je herkenning van reizigersproblemen

Wat als ik ernstige psychische problemen heb?

Ik werk met mensen die lichte tot matige emotionele problemen en psychische klachten ervaren en laagdrempelige hulp zoeken. Indien je psychische klachten ervaart die meer hulp behoeven en waarbij intensievere begeleiding nodig, is online begeleiding niet geschikt. Enkele voorbeelden zijn: het zien of horen van stemmen of beelden die er niet zijn, hevige stemmingswisselingen of je suïcidaal voelen, ernstige verslavingen, langdurige persoonlijkheidsproblemen. Hiervoor is intensievere specialistische therapie nodig. Bovendien moet je 24/7 hulp kunnen krijgen indien je in een crisis situatie zit. Dat kan ik niet bieden.

Indien tijdens ons eerste gesprek, of later in onze gesprekken, blijkt dat je meer hulp nodig hebt dan ik kan bieden, zal ik je doorverwijzen naar een geschikte hulpverlener.

In overleg kunnen we mogelijk wel gesprekken voeren ter ondersteuning naast een behandeltraject dat jij hebt lopen bij een psycholoog of psychiater. In dat geval zal het advies van jouw primaire behandelaar altijd leidend zijn.

Ik wil graag meer weten over online psychologie, kan dat?

Ben je psycholoog (in opleiding) en wil je graag weten hoe je als online psycholoog kunt werken? Of ben je geïnteresseerd in online psychologie? Er komt veel bij kijken. Denk aan het regelen van veiligheid van online werken, tot wet- en regelgeving. Wat mag wel en wat mag niet?

Neem gerust contact met mij op om je vragen te stellen, bijvoorbeeld in een kennismakingsgesprek. Mail mij dan vooraf je vragen in onderstaand contactformulier.

Wat te doen bij ontevredenheid?

Ondanks mijn grote zorgvuldigheid kan het voorkomen dat je ontevreden bent over mij of over mijn sessies. Je kunt dit altijd met mij bespreken, en ik zal open staan voor wat jij als onprettig hebt ervaren. Schroom dus niet om dat aan me te vertellen.

Mochten we er toch niet samen uitkomen, dan kun je terecht bij het NIP. In dit geval zal ik je informeren over waar en hoe je daar terecht kunt. Lees ook de Privacyverklaring en Algemene voorwaarden (onderaan de website).

Ik ben geen 'wereldburger', is dat erg?

Iedereen is welkom om contact met me op te nemen voor een kennismakingsgesprek, online sessies of emailbegeleiding. Hoewel ik me specialiseer in reizigersproblemen, hoef je niet per se tot deze doelgroep te behoren om baat te hebben bij de hulp die in bied. Mocht je interesse hebben, maar zelf geen reiziger, digitale nomade of expat zijn, neem dan alsnog gerust contact op en stel je vraag!

Contact

Meld je aan of stuur je vraag

10 + 11 =

Of stuur een email naar contact@amyvandenbroeck.com

Of een Whatsapp bericht (of voicebericht) via:

+316 51044613

https://wa.me/31651044613

OVER

Amy van den Broeck
Online Psycholoog
& Reiziger

Online Counseling voor reizigers
digitale nomaden, expats

Reispsychologie
KvK 70406413

Vestigingsadres
Pastoor van Arsplein 14 H
5266 CH Eindhoven

CONTACT

whatsapp

+316 51044613

Stuur een app of voicebericht:

i

LINKS

VEILIG ONLINE BETALEN

VOLG MIJ

IN DE MEDIA

Intermediair